In beeld

In de rij voor Jari Litmanen

Voor de een is de Fin een ‘een cultheld’, de ander vindt hem ‘zo normaal dat hij je buurjongen had kunnen zijn’. Dat de fans van oud-Ajacied Jari Litmanen nog steeds met veel zijn werd vanmiddag duidelijk bij de presentatie van zijn autobiografie Litmanen 10 bij boekhandel Scheltema in Amsterdam. Wie stonden er in de rij en vooral, waarom?
Danny Nassier (37) en zijn zoon Jari. 'Ik heb altijd gezegd: Als ik een zoon krijg noem ik hem Jari. Hij was en is nog steeds de beste middenvelder ter wereld.'
Foto: Gino Kleisen
Foto: Gino Kleisen
Foto: Gino Kleisen
Brigitte van den Bos (35) 'Ik ben een groot fan: Jari is een knappe en goede voetballer. Ik heb een uur moeten reizen en stond drie uur in de rij, maar dat heb ik er voor over.'
Foto: Gino Kleisen
Foto: Gino Kleisen
Rutger Fokke (34) 'Ik was 14 toen we in 1995 de Champions League wonnen. Mijn hele kamer hing vol met Jari. Als klein jongetje dacht je dat het je buurjongen kon zijn, zo toenaderbaar was hij. Hoe hij juichte, hoe hij liep, alles was mooi aan hem. Hij hield van Ajax en het spelletje. Hij was een spelverdeler en scoorde ook nog.'
Foto: Gino Kleisen
Foto: Gino Kleisen
Fred Stam (59). 'Drie boeken voor hele goede vrienden van me. Een waardevol geschenk voor waardevolle vrienden: een origineel cadeau.'
Foto: Gino Kleisen
Foto: Gino Kleisen
Carla Stoppelman (62) 'Hij heeft een ontzettend vriendelijke en prettige persoonlijkheid en is een van de architecten van het het gouden team van Louis van Gaal. Toen hij terugkwam bij Ajax en in de kwartfinale tegen Milan bij de 2-2 op zijn knieën zakte, zag je: Hij kwam terug om de Champions League wéér te winnen.'
Foto: Gino Kleisen
Foto: Gino Kleisen
Jeffrey Koot (25) en Angel Amsterdam (29) Jeffrey: 'Hij was mijn eerste idool.' Angel: 'Jari staat voor de gloriejaren van Ajax. Met zijn vertrek hebben we veel verloren.'
Foto: Gino Kleisen