Tulpen kijken in de regen

None
Foto ANP/REMKO DE WAAL

Bezoekers van de Keukenhof trotseren kou en regen. Ondanks het gure voorjaarsweer kwam er donderdag nog 20.000 man langs de kassa van het bloemenpark. Directeur Bart Siemerink wijst erop dat het weer het verschil bepaalt tussen „veel en heel veel bezoekers”. Driekwart van hen komt uit het buitenland. „En er is geen toerist die in het voorjaar naar Nederland komt zonder de tulpen te willen zien.” Het zijn nu vooral Nederlanders die een bezoek aan „dit icoon” wat makkelijker uitstellen. Vorig jaar behaalde het park een record met 1,2 miljoen bezoekers. Siemerink schat dat hij er dit seizoen, sinds de opening op 24 maart, vijf- tot zeshonderdduizend heeft gehad. Een nieuw record lijkt ver weg; op 16 mei sluit de Keukenhof alweer. Siemerink, optimistisch: „Maar we krijgen Pinksteren en de warme dagen nog.”