Haarlemse president Hells Angels krijgt 30 maanden cel

Hij heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan verboden wapenbezit en mishandeling.

Foto Robert Vos / ANP
Foto Robert Vos / ANP Archiefbeeld.

De president van de Haarlemse chapter van de Hells Angels is veroordeeld tot dertig maanden cel voor verboden wapenbezit en mishandeling. Dat heeft de Haarlemse rechtbank vrijdag bepaald, meldt persbureau ANP. Het Openbaar Ministerie had drie jaar cel geëist.

In september 2014 werd het DNA van Lysander de R. (34) gevonden in een loods van zijn schoonvader. Daar werden onder meer een raketwerper, een handgranaat en een machinegeweer ontdekt. De Explosieven Opruimingsdienst werd ingezet om alle wapens onschadelijk te kunnen maken.

De mishandeling vond eind december van dat jaar plaats in een café. Volgens het OM had hij daar ruzie gekregen met een andere bezoeker en die in zijn gezicht geslagen. Toen iemand tussenbeide kwam zou De R. een glas door de zaak gegooid hebben, waardoor drie mensen snijwonden opliepen.

De Hells Angel heeft een lang strafblad. Tegen hem liepen meerdere proeftijden. Ook volgde hij een agressietraining en stond hij onder toezicht van de reclassering. Hij is volgens ANP direct na de uitspraak van de rechter afgevoerd naar de gevangenis.