Doden en zwaargewonden na botsing door spookrijder

Het ongeluk gebeurde op de A79, bij het Limburgse Klimmen. Een vrouw kwam om, haar kinderen raakten gewond.

Archiefbeeld. De A79 richting Heerlen was enkele uren afgesloten. Foto Marcel van Hoorn / ANP

Bij een frontale botsing veroorzaakt door een spookrijder zijn op de A79 bij het Limburgse Klimmen twee doden gevallen. Drie kinderen raakten zwaargewond. Twee van hen verkeren in kritieke toestand.

Twitter avatar LOOtv LOO-tv Twee doden en drie zwaargewonden bij ongeluk met spookrijder op A79 bij Klimmen. https://t.co/OUmkDV0Dm9 https://t.co/7ETxHA0h2w

Het ongeluk gebeurde vrijdagochtend om 8.35 uur. De politie meldt dat twee auto’s frontaal op elkaar zijn geklapt. De spookrijder was een 87-jarige man uit Schin op Geul. Hij kwam om het leven. Het andere dodelijke slachtoffer is een 39-jarige vrouw uit Maastricht. Haar kinderen, een dochter van 9 en twee zoons van 7 en 3 jaar oud, liggen nog in het ziekenhuis. De toestand van de twee jongens is kritiek.

De politie roept automobilisten die iets kunnen zeggen over de toedracht van het ongeluk op contact op te nemen. De snelweg was enkele uren afgesloten voor technisch onderzoek.

Twitter avatar vid VID Een foto van @1Limburg geeft een beeld van de hulpdiensten op de #A79 bij klimmen. Weg is voorlopig dicht. https://t.co/ExcQBy8Lky

    • Bastiaan Nagtegaal