Fugro schrapt 600 banen

Bodemonderzoeker Fugro schrapt de komende maanden nog eens zeshonderd banen in een poging het hoofd te bieden aan de moeizame omstandigheden op de oliemarkt. De ontslagen komen bovenop de bijna 1.700 banen die het afgelopen jaar al verdwenen, zo meldt het bedrijf vrijdag in een toelichting.

Bij het beursgenoteerde Fugro werkten eind vorig jaar 11.700 mensen, van wie er sindsdien 360 ontslagen zijn. Dat het daarbij niet zou blijven, liet topman Paul van Riel eind februari weten, toen de dienstverlener voor olie- en gasbedrijven zijn jaarcijfers presenteerde (370 miljoen euro verlies op omzet van 2,4 miljard euro).

Fugro heeft veel last van de lage prijzen van olie en gas. Zijn klanten stellen daardoor projecten uit of verlagen de budgetten daarvoor, zo stelt Van Riel vrijdag in een verklaring. Dat trekt een zware wissel op de omzet van Fugro, die vorig kwartaal met 440 miljoen euro ruim een kwart lager uitviel dan een jaar eerder. (NRC)