Man die peuter doodreed verdacht van drugsdelict

Of er drugs in de auto van de man zijn aangetroffen, wil het Openbaar Ministerie niet zeggen.

Politieagenten voeren aanvullend onderzoek uit op de plek waar de bestuurder het jongetje doodreed. Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

De bestuurder die woensdag in Breda een driejarige peuter doodreed, de benen nam en zich alsnog bij de politie meldde, wordt ook verdacht van het overtreden van de Opiumwet. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) laat vrijdagavond weten geen verdere details los te kunnen laten over de zaak. Ook niet of er drugs in de auto van de bestuurder zijn aangetroffen.

De resultaten van het bloedonderzoek bij de bestuurder zijn nog niet bekend. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot zijn voorarrest met twee weken te verlengen.

De peuter overleed woensdagmiddag in de Veurnestraat nadat hij door de auto was aangereden en vervolgens waarschijnlijk tientallen meters is meegesleurd door de wagen. De automobilist reed na de aanrijding direct door. Toegesnelde hulpdiensten konden niets meer doen voor het slachtoffer. Het jongetje overleed ter plekke. Hoe de driejarige op de weg belandde, is ook nog niet duidelijk.

Zoekactie

Direct na de gebeurtenis zette de politie een grote actie op touw om de bestuurder te vinden. Eerder op de avond leidde dat er al toe dat er een wagen werd gevonden in de wijk Heusdenhout die van de achttienjarige man is. Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen evenals het voertuig.

    • Maarten Back