Superhelden in campy stadsrace

Ik lig al de hele race achter, maar doordat ik op het juiste moment net het goede item pak, haal ik iedereen in en versla de nummer één.

Klinkt als Mario Kart? Mis, dit is Speedrunners, een racegame in twee dimensies vol campy superhelden die door straten slingeren en stuiven. Speedrunners speel je in je eentje, online of met vrienden thuis. Dat laatste is het leukst: Speedrunners is op zijn best als partygame waarbij je vrijuit kunt vloeken als het tegenzit, of je kunt verkneukelen als je wint.

Het concept achter een race is simpel: wie te traag is en buiten het scherm raakt, is af. De briljante vondst daarbij is het scherm dat verkleint zodra de eerste persoon is afgevallen. Dat voert de druk op bij de overblijvers én de afvaller hoeft niet lang te wachten tot hij weer aan de beurt is.

Speedrunners speelt vloeiend, zoals een racegame moet zijn. Je kan Speedrunners met het toetsenbord spelen, maar deze game vereist zoveel vingervlugheid dat een controller aan te raden is.

Het spel is gemaakt door de Nederlandse studio DoubleDutch Games en tinyBuild uit de VS. Voor de Nederlanders is het hun eerste grote productie, en wat voor eentje: Speedrunners is hard, Speedrunners is bier op tafel en gaan.