Liverpool verliest in Europa League van Villareal (0-1)

In de tweede wedstrijd in de halve finale speelden Sjaktar Donetsk en Sevilla met 2-2 gelijk.

Liverpool-middenvelder James Milner (midden) in een duel met Bruno Soriano (rechts) van Villareal. Foto Jose Jordan/AFP

Liverpool heeft donderdag in de eerste wedstrijd van de halve finales van de Europa League in Spanje met 1-0 verloren van Villareal. De Spanjaarden scoorden in de laatste minuut de enige treffer. Het tweede duel van de avond bleef in evenwicht: titelhouder Sevilla hield Sjaktar Donetsk in Oekraïne op 2-2.

De wedstrijd in Estadio El Madrigal leek op een bloedeloze 0-0 af te steven, totdat aanvaller Adrián López Álvarez namens Villareal in de blessuretijd de 1-0 binnenschoot. Even daarvoor had Roberto Firmino nog wel op de paal schoot geschoten namens Liverpool.

Sjaktar speelt gelijk tegen Sevilla

In het tweede duel kwam Sjaktar Donetsk aanvankelijk met 0-1 achter tegen Sevilla nadat Vitolo al in de zesde minuut scoorde voor de Spanjaarden. Door twee treffers voor rust – van de Braziliaan Marlos en Taras Stepanenko - kwam de Oekraïnse ploeg nog in de eerste helft voorbij de titelhouder. In het tweede deel van de wedstrijd bracht Fransman Kevin Gameiro de Spanjaarden vanaf de strafschopstip op 2-2, nadat eerder al een doelpunt van hem was afgekeurd wegens buitenspel.

Sevilla won de Europa League al vier keer, waaronder de afgelopen twee jaar. De Oekraïners wonnen de beker in 2009. Volgende week donderdag volgen de terugwedstrijden in de halve finales. De eindstrijd wordt op woensdag 18 mei gespeeld op St. Jakob-Park in het Zwitserse Basel.

    • Jorg Leijten