Liefde van twee ongelijke zusters

De jongvolwassen zussen Chelli en Gabby wonen in het Israëlische Next to Her in een sober appartement in Haifa. Elke dag als Chelli naar haar werk gaat laat ze haar verstandelijk gehandicapte zus noodgedwongen alleen achter. Hun moeder heeft Gabby min of meer opgegeven, zo valt uit de spaarzame plotinformatie in de film op te maken. Chelli voelt zich extreem verantwoordelijk en heeft besloten de zorg voor Gabby tot levenswerk te maken. Vanzelfsprekend belemmert de zorg voor haar zus, met wie ze door de jaren heen een symbiotische verhouding heeft opgebouwd, haar in het opbouwen van een eigen gevoelsleven.

De film treft de beide vrouwen aan op een kruispunt in hun leven. Scène voor scène ontrafelt de film de morele en emotionele knoop waarin Chelli zich bevindt. Taboeonderwerpen als tederheid, intimiteit, seksualiteit en zelfs zwangerschap worden daarbij niet geschuwd. Niet vanuit effectbejag, maar vanuit een diepe compassie met beide jonge vrouwen.

    • Dana Linssen