Dode bij ongelukken door gladheid in het noorden

Een vrouw kwam om het leven. In het noorden zijn meer mensen door de hagel verrast.

De A6 ter hoogte van Lelystad.
De A6 ter hoogte van Lelystad. Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Het verkeer in het noordoosten van het land heeft last van gladheid door hagel. Op de A6 is in de richting van Emmeloord een vrouw om het leven gekomen nadat haar auto van de weg was geraakt.

ANP meldt dat bij het ongeluk zes auto’s betrokken waren. Drie mensen raakten lichtgewond. De weg blijft naar verwachting nog zeker tot 09.00 uur dicht.

Twitter avatar Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat 1/2 #A6 thv Emmeloord in beide richtingen dicht door een ongeval. Verkeer richting Amsterdam volg Zwolle/Amersfoort (#N50,#A28,#A1)
Twitter avatar Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat 2/2 #A6 thv Emmeloord in beide richtingen dicht door een ongeval. Verkeer richting Emmeloord volg Amersfoort/Zwolle (#A1,#A28,#N50).

Op andere plaatsen in het noorden zijn eveneens ongelukken gebeurd. Zo zijn op de A31 bij het Friese Schalsum drie auto’s van de weg geraakt. Een van de auto’s belandde op zijn kop in de sloot. Ook raakte daar een politieauto van de weg. Er zijn geen gewonden gevallen.

Twitter avatar polfryslan Politie Fryslân Uit voorzorg gaan toch twee ambulances naar de #A31 bij #Schalsum. In ieder geval 3 auto’s van de weg. Ook bij #Zweins #A31 auto van de weg.

Het KNMI heeft voor grote delen van de dag code geel afgekondigd in verband met hagel en, later donderdag, onweersbuien.

    • Bastiaan Nagtegaal