Dit vindt NRC van de films die deze week uitkomen

Met aandacht voor de films ‘Mother’s Day’, ‘Le Nouveau’, ‘Captain America: Civil War, ‘Heart of a Dof’, ‘Next to Her’ en ‘Der staat gegen Fritz Bauer’.

 • ●●●●●

  Mother’s Day

  Regisseur Garry Marshall is een veteraan in het genre van luchtige komedies. Hij maakte klassieke romkoms zoals Pretty Woman en Runaway Bride met Julia Roberts en Richard Gere, en daarna een hele rits films rondom romantische hoogtijdagen: Valentine’s Day, New Year’s Eve en nu dan Mother’s Day. Grootste probleem van deze film: de enorme voorspelbaarheid. Lees hier de recensie.

  Regie: Garry Marshall. Met: Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts. In: 115 bioscopen

 • ●●●●

  Le Nouveau

  Le Nouveau is niet je doorsnee wensvervulling van de underdog die de bullebak overtroeft, maar verkent de underdog, opportunist en bullebak die in elk kind schuilt. Lees hier de recensie.

  Regie: Rudi Rosenberg. Met: Réphaël Ghrenassia, Joshua Raceah. In: 4 bioscopen

 • ●●●●●

  Captain America: Civil War

  Captain America: Civil War gaat ergens over, vooral in het eerste uur. Dat maakt het nog geen heel goede film. De overige anderhalf uur volgt namelijk weer gewoon het sjabloon van een willekeurige superheldenfilm, met veel eentonige gevechten, veel grootschalige schade en heel veel bombast. Op een enkele uitzondering na, wordt alles zonder kwinkslag gebracht. Lees hier de recensie.

  Joe en Anthony Russo. Met: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson. In: 134 bioscopen

 • ●●●●

  Heart of a Dog

  Net zomin als de Amerikaanse multimediakunstenares zelf, laat Laurie Andersons Heart of a Dog zich gemakkelijk in een hokje plaatsen. Heart of a Dog is een absurdistisch requiem voor haar overleden hond Lolabelle, een pianospelende terriër. En een melancholische ode aan haar woonplaats New York, waar ze zich steeds minder thuis voelt. Lees hier de recensie.

  Regie: Laurie Anderson. In: 18 bioscopen

 • ●●●●

  Next to Her

  De film treft de beide vrouwen aan op een kruispunt in hun leven. In de sobere, observerende stijl van de hedendaagse neorealistische artfilm ontrafelt de film scène voor scène de morele en emotionele knoop waarin Chelli, die moet zorgen voor een verstandelijk gehandicapte zus, zich bevindt. Taboeonderwerpen als tederheid, intimiteit, seksualiteit en zelfs zwangerschap worden daarbij niet geschuwd. Niet omdat de film uit is op effect, maar vanuit een diepe interesse en compassie met beide jonge vrouwen. Lees hier de recensie.

  Regie: Asaf Korman. Met: Liron Ben-Shlush, Dana Ivgy, Yaakov Zada Daniel. In: 21 bioscopen

  Interview Asaf Korman en Liron Ben-Shlush: Wanneer slaat de zorg voor de ander om in het verwaarlozen van jezelf? Daarover gaat het Israëlische drama Next to Her. Lees hier het interview.
 • ●●●●

  Der Staat gegen Fritz Bauer

  Acteur Burghart Klaussner imponeert in Der Staat gegen Fritz Bauer als de gelijknamige procureur-generaal. De man achter het tweede Auschwitz-proces in 1963, dat Duitsland bewust maakte van de omvang van de Holocaust. Lees hier de recensie.

  Regie: Lars Kraume. Met: Burghart Klaussner, Ronald Zehrfelt. In: 23 bioscopen

  • Een onzer medewerkers