Poldernieuws

Dit schrijven andere media

Dit zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media.

Goedkope stroom belangrijker dan groene stroom

Nederlanders stappen vaak over op een andere energieleverancier, maar doen dat bijna nooit omdat die groener produceert. Maar 5 procent van de overstappers doet dat om schonere energie te krijgen, schrijft de Volkskrant.

Nederlanders zouden geen Nederlanders zijn als het niet om klinkende munt ging; de prijs is de belangrijkste reden achter het overstappen van energieleverancier. Dat blijkt uit onderzoek van de ACM. Er ontstaan zelfs heuse ‘contracthoppers’ die ieder jaar van leverancier wisselen om geld te besparen.

Dat er serieus geld te besparen valt is duidelijk. Het verschil tussen het duurste en goedkoopste pakket kan voor een gemiddeld huishouden oplopen tot 374 euro.

FC Twente voorlopig gered

Het noodlijdende FC Twente heeft weer wat lucht, meldt het Financieele Dagblad. Een aantal bedrijven in de regio Enschede reikt de helpende hand en biedt ‘vele miljoenen’ aan kapitaal.

In 201o werden de tukkers nog landskampioen maar daarna ging het snel bergafwaarts. Er volgden boetes wegens het te laat indienen van jaarrekeningen en puntenaftrek wegens wanbeleid. Er lag een harde deadline: per 1 mei moest de financiële toestand beter zijn.

Met het nu gevonden geld kan FC Twente verder, zegt de club in een verklaring:

FC Twente kan beschikken over voldoende werkkapitaal om de continuïteit te kunnen waarborgen.

KLM en piloten vliegen elkaar in de haren

Er broeit een conflict tussen KLM en zijn piloten, die meer macht willen in het bedrijf in ruil voor aandelen. Dat schrijft de Telegraaf. Eerder lag er een akkoord, maar KLM CEO Pieter Elbers heeft dat er bij de top van het Nederlands-Franse concern niet doorgekregen.

De KLM piloten, verenigd in de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers, zouden volgens het akkoord voor 70 miljoen euro aan aandelen kopen en daarvoor een bestuurszetel krijgen. Dat plan staat nu dus op losse schroeven.

Voor KLM baas Elbers is het een gecompliceerde situatie. Het geld kan hij goed gebruiken en hij wil de piloten graag te vriend houden om het bedrijf goed te runnen. De betrokken partijen houden voorlopig daarom de kaarten op de borst in aanloop naar de aandeelhoudersvergadering van 19 mei.