Amazon verrast met ruim half miljard winst

De winst was bijna twee keer hoger dan marktanalisten verwacht hadden.

Het logo van Amazon. Foto Emmanuel Dunand / AFP

Amazon heeft in het eerste kwartaal van 2016 een winst van maar liefst 513 miljoen dollar (452 miljoen euro) geboekt. Dat heeft de internetwinkel donderdag laten weten in zijn kwartaalcijfers. De winst was bijna het dubbele van wat analisten hadden verwacht.

De kwartaalomzet steeg met 28 procent tot 29,1 miljard dollar (25,6 miljard euro). Een jaar eerder presenteerde Amazon tijdens het eerste kwartaal nog een verlies van 57 miljoen dollar (50 miljoen euro). Voor het tweede kwartaal verwacht de internetgigant een omzetstijging van 21 tot 32 procent.

Reactie CEO

Amazon-oprichter en topman Jeff Bezos reageerde verheugd op de cijfers:

“We bieden premium-producten aan tegen prijzen die je niet voor dergelijke producten mag verwachten. We zijn blij dat zo veel klanten positief reageren op onze aanpak.”

    • Casper van der Veen