België levert Abdeslam uit aan Frankrijk

België heeft Salah Abdeslam, een van de belangrijkste verdachten van de terreuraanslagen in november in Parijs, woensdag uitgeleverd aan Frankrijk. Na een eerste voorgeleiding aan de onderzoeksrechters in Parijs is hij formeel beschuldigd van ondermeer deelname aan een terroristische organisatie en moord. Hij is in de avond overgebracht naar de grootste gevangenis van Europa in Fleury-Mérogis, onder Parijs. Hij verblijft daar in totale isolatie. De 26-jarige Fransman werd vorige maand gepakt in de Brusselse deelgemeente Sint-Jans-Molenbeek. Hij wordt in Frankrijk verdedigd door de bekende strafpleiter Frank Berton. Zijn Belgische advocaat Sven Mary noemde hem deze week in Libération „een kleine klootzak” en „volger” die niet intelligent genoeg zou zijn om het brein van de aanslagen te zijn. (NRC)