Femke Van den Driessche zes jaar geschorst wegens fietsmotortje

Femke Van den Driesschefoto afp
Femke Van den Driesschefoto afp

De tuchtcommissie van de internationale wielerunie UCI heeft ex-veldrijdster Femke Van den Driessche voor zes jaar geschorst wegens „technologische fraude”. De Belgische (19) moet ook een boete betalen van circa 18.000 euro. Al haar resultaten vanaf 11 oktober 2015 worden geschrapt. Ook dient ze de kosten te betalen van de tuchtzaak.

In een fiets van Van den Driessche werd tijdens de WK voor beloften begin dit jaar een elektrisch motortje gevonden.

De UCI nam de eerste strafzaak van ‘mechanische doping’ hoog op en vroeg de tuchtcommissie om levenslange schorsing. Van den Driessche heeft haar betrokkenheid bij de fraude altijd ontkend. Ze verklaarde dat de gewraakte fiets in haar materiaalzone niet van haar maar van een vriend was.(ANP)