Prop je koffer nog voller met nutteloze souvenirs

Aan het begin van de vakantie gaat het nog goed: alles past met passen en meten in je koffer, zolang je de boel maar keurig opvouwt. Maar aan het eind van je vakantie heb je (vier nieuwe zomeroutfits en zes nutteloze souvenirs verder) geen plek meer in je koffer. Dus prop je je handbagage maar vol en hoop je dat de douane geen vragen stelt over de reden dat je drie shirts over elkaar heen hebt aangetrokken. Herkenbaar? Dan heb je wat aan de ‘Vago’. Een gekke naam voor een kleine, handzame vacuümzuiger ter grootte van een ei.

Met Vago kun je op reis je kleding vacuüm zuigen zodat je meer ruimte in je koffer hebt. Je stopt Vago in het stopcontact, zet ’m op de bijbehorende tas, en Vago zuigt de lucht eruit. De ontwerpers claimen 50 procent meer ruimte te kunnen maken in je koffer, maar dat hangt er natuurlijk maar net van af hoeveel kleding je erin stopt. En, toch iets om rekening mee te houden: lichter gaat je koffer er niet van worden.

    • Charlotte van ’t Wout