Strafzaak tegen coffeeshop moet opnieuw over

Het hoger beroep tegen de eigenaar van de voormalige coffeeshop Checkpoint in Terneuzen moet opnieuw worden behandeld. De Hoge Raad heeft dinsdag een uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam vernietigd. Dat had het Openbaar Ministerie volgens de Hoge Raad ten onrechte niet-ontvankelijk verklaard. Het hof in Den Bosch moet de zaak nu opnieuw behandelen. Checkpoint in Terneuzen was een van de grootste coffeeshops van Nederland, met in de hoogtijdagen negentig medewerkers en een miljoenenomzet. De eigenaar moest terechtstaan omdat de coffeeshop meer softdrugs in voorraad had dan toegestaan. Het is de tweede keer dat de Hoge Raad een uitspraak van een gerechtshof in deze strafzaak vernietigt. Eerder gebeurde dat bij een uitspraak van het hof in Den Haag. (NRC)