Hammer Bomb is nu al een van de beste games van 2016

Hammer Bomb – Creepy Dungeons! is de beste game van deze week en misschien ook wel van het jaar. Puzzelspel Afterloop is ook uitdagend, maar blijkt na een paar potjes het geld niet waard.

Tijdens het spelen van Hammer Bomb – Creepy Dungeons! verwacht je bij elke gang die je induikt gepixeleerde nazi’s tegen te komen. De tegenstanders in deze game van ontwikkelaar Crescent Moon Games roepen echter geen ‘Mein Leben’ als je ze verslaat. Dat Hammer Bomb zo doet denken aan Wolfenstein 3D is geen straf. Het spel combineert diens first-person-shooter elementen met die van Pac-Man, MineCraft en Legend of Zelda. In Hammer Bomb loop je eindeloos door willekeurig gegenereerde kerkers op zoek naar nutteloze queestevoorwerpen als hotdogs, pizza’s en blikjes fris. Kleine en gigantische monsters lopen je daarbij voor de voeten. Die versla je door ze á la Wolfenstein 3D te prikken met zwaarden en pijlen of op te blazen met zo’n karakteristieke ronde blauwe bom met een lontje. Overleven in Hammer Bomb is nog een heel gepuzzel aangezien je – zodra je begint – niet stopt met rennen. Je moet op het juiste moment draaien of hoeken omlopen om vijanden te ontwijken. Het moet gek lopen als Hammer Bomb niet eindigt als een van de beste games van 2016.