Platenbaas geeft 100 miljoen voor verbouwing MoMa

Met een schenking van 100 miljoen dollar van muziek- en filmproducent David Geffen heeft het Museum of Modern Art in New York het geld binnen dat nodig is voor een ingrijpende verbouwing. Voor de utbreiding en renovatie heeft het museum 650 miljoen gereserveerd. Een nieuwe vleugel van drie verdiepingen za naar Geffen genoemd worden. Vorig jaar schonk Geffen al 100 miljoen dollar aan het Lincoln Centre voor de renovatie van een concertzaal, die ook zijn naam krijgt. Geffen heeft een vermogen van 6,7 miljard dollar, dat hij eerst verdiende door platen van onder andere The Eagles en Guns N' Roses uit te brengen en daarna als mede-oprichter van filmstudio Dreamworks. Hij heeft een grote kunstverzameling. Door de jaren heen heeft hij al werken aan MoMa in bruikleen gegeven en geschonken. (NRC)