Bij Mars Mountain moet je eerst falen voor de pret begint

None

BulkyPix - de productieve makers van de fraaie arcaderacer Flail Rider en post-apocalyptische bunkerpuzzel Please, Don’t Touch Anything - hebben weer een nieuwe klassieker uitgepoept. Maar dit keer is die niet echt van de ontwikkelaar zelf. Mars Mountain is een regelrechte kopie van jaren tachtig klassieker Q*bert. Maar in plaats van een vreemd wezen, bestuur je een astronaut die gestrand is op Mars. Het is jouw taak om springend vanaf een berg onderdelen te verzamelen om je ruimteschip te repareren en de andere bemanningsleden van vlucht Apollo 741 te redden. Net als in Q*bert speelt alle actie zich af in een isometrisch speelveld. Je moet je strategisch een weg banen langs scherpe punten, vuurspuwende bloemen (nog zo’n geleend concept, maar dan uit Super Mario), meteorieten en ravijnen. Het moeilijkheidsniveau ligt hoog, dus Mars Mountain is vanaf het begin een uitdaging. Verwacht á la Flappy Bird in eerste instantie vaak te falen, met alle frustratie van dien, voordat de pret pas echt begint. BulkyPix krijgt geen punten voor originaliteit, maar Mars Mountain is erg vermakelijk in al zijn eenvoud.