Bestuurder die peuter doodreed, meldt zich bij politie

Het gaat volgens de politie om een achttienjarige man uit Breda. Hij reed door na een aanrijding met een driejarig jongetje.

De Veurnestraat in Breda, waar de overleden peuter werd aangereden door een auto. Foto ANP

De bestuurder die woensdag in Breda een driejarige peuter doodreed en vervolgens de benen nam, heeft zich bij de politie gemeld en is daarna aangehouden. Het gaat om een achttienjarige man uit de stad, zo laat de politie weten.

De peuter overleed woensdagmiddag in Veurnestraat nadat hij door de auto was aangereden en vervolgens waarschijnlijk tientallen meters is meegesleurd door de wagen. De automobilist reed na de aanrijding direct door. Toegesnelde hulpdiensten konden niets meer doen voor het slachtoffer. Het jongetje overleed ter plekke. Hoe de driejarige op de weg belandde, is ook nog niet duidelijk.

Direct na de gebeurtenis zette de politie een grote actie op touw om de bestuurder te vinden. Eerder op de avond leidde dat er al toe dat er een wagen werd gevonden in de wijk Heusdenhout die waarschijnlijk is van de achttienjarige man. Het voertuig is voor onderzoek in beslag genomen.

    • Jorg Leijten