Forse daling Franse werkloosheid

Het aantal werklozen in Frankrijk heeft in maart een sterke daling laten zien. Dat blijkt uit cijfers van de Franse regering. Het aantal werklozen in Frankrijk daalde vorige maand met 60.000 ten opzichte van een maand eerder. Dat is de sterkste afname sinds september 2000. In februari bereikte het aantal mensen zonder werk in Frankrijk juist nog een recordniveau. 10,2 procent van de Franse beroepsbevolking is werkloos, ongeveer evenveel als het gemiddelde in de eurozone. In Nederland ligt de werkloosheid op 6,5 procent. President François Hollande kondigde in januari plannen aan om de werkloosheid aan te pakken. Eerder zei Hollande zich niet herkiesbaar te zullen stellen bij de presidentsverkiezingen, in mei volgend jaar, als de werkloosheid niet is gedaald. (ANP/ Reuters)