Akkoord Twente over schulden

Ex-voorzitters Joop Munsterman (midden) en Aldo van der Laan.
Ex-voorzitters Joop Munsterman (midden) en Aldo van der Laan. Foto OLAF KRAAK/ANP

FC Twente is met oud-bestuurders tot een overeenstemming gekomen over de kwijtschelding van een fors deel van vorderingen die zij nog hadden op de club. Dat meldde de club dinsdagmiddag. Ex-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan en oud-commissarissen Hein Trebbe en Hennie ten Hag zaten voor gezamenlijk ongeveer 15 miljoen euro eigen geld in FC Twente. Zij zien nu af van een groot deel daarvan: ruim 10 miljoen euro wordt kwijtgescholden of achtergesteld.

Het crediteurenakkoord was essentieel voor de club, temeer omdat de gemeentelijke garantstelling van 32 miljoen euro pas geëffectueerd zou worden als eerste de crediteuren voor een deel afzien van hun vorderingen op de club. Op 1 mei moet FC Twente tegenover de licentiecommissie van de KNVB aantonen orde op zaken te hebben gesteld.