AfterLoop wordt al snel duur – en dat is het niet helemaal waard

Om te zeggen dat de schattige hoofdpersoon PR-8 een schaamteloze kopie is van Pixars Wall-E gaat misschien te ver. Maar het is onmogelijk te ontkennen dat de compacte robot op wieltjes er verdacht veel op lijkt. AfterLoop is een futuristisch puzzelspel waarin de blikken held in steeds moeilijkere speelvelden blokken moet verschuiven om bij de uitgang te komen. Die objecten hebben allemaal een andere gebruiksaanwijzing, sommige bewegen alleen horizontaal, andere verticaal. Het niveau van de puzzels is vanaf het begin prettig en uitdagend. Tussen het schuiven door kunnen sterren en bits verzameld worden die je kunt gebruiken om je PR-8 te personaliseren. Hoewel AfterLoop gratis te downloaden is in de App Store, kun je met aankopen sluipweggetjes pakken om nieuwe versies van je PR-8 te verzamelen. Het grote probleem is dat je al snel tussen de vijf tot tien euro per keer uitgeeft aan de virtuele bits. Hoewel dat het spel doet vlotten is deze namaak-Wall-E dat misschien niet helemaal waard.

    • Hans Klis