Abdeslam uitgeleverd aan Frankrijk

Dat bevestigt het Federaal Parket in België. Details over de uitlevering worden niet bekendgemaakt.

Terreurverdachte Salah Abdeslam. Foto AFP

De Franse terreurverdachte Salah Abdeslam is overgeleverd aan de Franse autoriteiten. Dat bevestigt het Federaal Parket in België. Volgens de Belgische krant De Standaard zou hij woensdagochtend “in alle discretie” en zonder problemen naar Frankrijk zijn overgebracht.

Eind maart besloot de Belgische rechter al dat Abdeslam mocht worden uitgeleverd. Het zou echter om “evidente veiligheidsredenen” pas achteraf bekend worden gemaakt.

Abdeslam werd na een klopjacht van maanden in maart bij een grote politieactie in de Vier-Windenstraat in Sint-Jans-Molenbeek opgepakt. Hij werd gezocht voor zijn rol bij de aanslagen in Parijs, waarbij in november meer dan 130 mensen omkwamen. Abdeslam zei na zijn aanhouding niet uitgeleverd te willen worden aan Frankrijk.

Volgens zijn advocaat Frank Berton, die heeft aangekondigd hem in Frankrijk te verdedigen, zou Abdeslam nu wel bereid zijn mee te werken met de Franse autoriteiten, zo meldt persbureau AP woensdag. Berton verwachtte echter dat Abdeslam niet voor half mei zou worden overgedragen aan Frankrijk.

    • Joram Bolle