OM gaat ex-PVV’er Heemels vervolgen

Hij stal 175.000 euro uit de partijkas, omdat hij naar eigen zeggen geld nodig had voor zijn drank- en drugsverslaving.

Oud-PVV’er Michael Heemels
Oud-PVV’er Michael Heemels Remko de Waal/ANP

Het Openbaar Ministerie in Limburg gaat oud-PVV’er Michael Heemels vervolgen voor verduistering. De voormalig fractievoorzitter van de PVV Limburg heeft zich volgens het OM schuldig gemaakt aan verduistering.

Wanneer de zaak dient is nog niet duidelijk. Het onderzoek loopt nog, maar bevindt zich in een afrondende fase, aldus een woordvoerder van het OM. Een proces zal gezien de stand van het onderzoek niet al te lang meer op zich laten wachten, zei hij verder.

Kaartjes Madonna

Heemels, tevens voormalig woordvoerder van partijleider Geert Wilders, heeft vanaf zijn aantreden vijf jaar geleden ongeveer 175.000 euro gestolen uit de kas van de provinciale fractie. Naar eigen zeggen deed hij dat om zijn drank- en drugsverslaving te bekostigen. Uit een accountantsonderzoek blijkt dat hij het geld ook gebruikte voor kaartjes voor Madonna, een overnachting in het luxueuze hotel Adlon in Berlijn en het betalen van verkeersboetes.

Op 4 februari stapte Heemels al op nadat hij het nieuws bevestigde. Hij zegt dat hij het volledige bedrag zal terugbetalen. Het is onduidelijk hoe en waarvan.

    • Bas Tooms