Meezingers voor zonnige dagen

Luister naar de melodieën van Cullen Omori en je ziet de springende festivalweides voor je. Ook Edward Sharp maakt meezingers voor zonnige dagen.

Zanger Alex Ebert van de Amerikaanse tienmansband Edward Sharpe and the Magnetic Zeros houdt ervan om een groot deel van zijn optredens tussen het publiek door te brengen. Hij wordt letterlijk op handen gedragen en de shows van de folkrockband lijken op religieuze bijeenkomsten, met statige meezingrefreinen en een frontman die zowel gangmaker als sjamaan is. Het vierde album PersonA markeert het vertrek van zangeres Jade Castrinos, waarmee Ebert alle ruimte krijgt om zijn messianistische neigingen te botvieren in ijle, betoverende zang en dromerige teksten over zijn vlucht uit de alledaagse realiteit. De nummers worden fraai opgebouwd van hard naar zacht, met groot resultaat in het liefdesliedje ‘No Love Like Yours’ en de hippielofzang ‘The Ballad of Yaya’. Geheide meezingers voor zonnige festivaldagen.

    • Jan Vollaard