Doelpuntloze halve finale tussen Manchester City en Real Madrid

Weinig doelpogingen in een al net zo weinig verheffende uitwedstrijd voor Real Madrid.

Gareth Bale (Real Madrid) in actie tegen Fernando en Gael Clichy van Manchester City.
Gareth Bale (Real Madrid) in actie tegen Fernando en Gael Clichy van Manchester City. Foto: Reuters / Phil Noble

Real Madrid heeft dinsdagavond een doelpuntloos gelijkspel overgehouden aan een weinig verheffende uitwedstrijd in de halve finale van de Champions League bij Manchester City. Doelpogingen waren schaars in het eerste duel tussen de nummers drie van Engeland en Spanje, net zoals doelrijpe kansen. Zo valt de beslissing voor een plaats in de eindstrijd van de koningsklasse van het clubvoetbal volgende week in Estadio Santiago Bernabéu.

Mogelijk is Cristiano Ronaldo dan weer van de partij. De onbetwiste vedette van Real had nog te veel last van een spierblessure om in actie te komen. Een blik op de recente prestaties van de Portugees leert dat hij ook dit seizoen weer belangrijk is. In de Champions League tekende hij al voor zestien doelpunten en vier assists. Hij maakte maar liefst 47 van de 92 treffers van Real in alle officiële duels van dit voetbaljaar.

Geen enkele doelpoging

Zonder Ronaldo wist Real Madrid doelman Joe Hart van de thuisploeg voor rust geen enkele keer in gevaar te brengen. Defensief had het elftal van trainer Zinedine Zidane de zaken wel aardig op orde. Net als de bezoekers kwam Manchester City in de eerste helft tot geen enkele doelpoging. De thuisploeg miste niet alleen de gekwetste Yaya Touré. Spelmaker David Silva moest zich in de slotfase van de eerste helft laten vervangen met een hamstringblessure. Bij Real Madrid hield Karim Benzema het maar een helft vol. Hij was zaterdag al geblesseerd uitgevallen tijdens de competitiewedstrijd tegen Rayo Vallecano.

Voor Manchester City was de afwezigheid van Ronaldo en Benzema in de tweede helft geen reden om overtuigend de aanval te kiezen. De bedwinger van Paris Saint-Germain in de kwartfinale bleef voetballen vanuit een gesloten defensie in het eerste optreden ooit in een halve finale van de Champions League. Met het oog op de return van volgende week voor eigen publiek kon Real Madrid ook wel leven met een doelpuntloos gelijkspel. Al was invaller Jesé Rodríguez Ruiz met een kopbal op de lat nog wel dichtbij de openingstreffer. Ook Pepe kreeg de bal in de slotfase in kansrijke positie niet langs doelman Hart.(ANP)