Zanger Billy Paul overleden (81)

De soulzanger scoorde in 1972 een wereldwijde hit met het nummer ‘Me and Mrs. Jones’.

Billy Paul overleed zondag aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Foto: Noel Vasquez / AFP

Soulzanger Billy Paul, bekend van het nummer Me and Mrs. Jones, is zondag op 81-jarige leeftijd in zijn woning in New Jersey overleden. Dat meldt persbureau AP op gezag van zijn manager. Billy Paul, geboren als Paul Williams, leed aan alvleesklierkanker.

Zijn carrière omspant meer dan zestig jaar. Hij was een belangrijke uitdrager van de Philly-sound, soulmuziek met funkinvloeden, afkomstig uit de Amerikaanse stad Philadelphia. Paul, uiterlijk vaak te herkennen aan een baard en bril, bleef optreden tot het laatste moment.

Hij stond bekend om zijn subtiele vocale geluid. In 1972 had hij een wereldwijde hit met Me and Mrs. Jones, dit zou altijd zijn bekendste nummer blijven:

    • Etienne Verschuren