Van Gaal dicht bij Engelse prijs

Manchester United staat in de bekerfinale. De titel is dichtbij voor Leicester City. In Spanje stijgt de spanning.

Manchester United heeft zaterdag de finale van de FA Cup bereikt. De ploeg van Louis van Gaal versloeg Everton in de halve finale van het belangrijkste Engelse bekertoernooi met 2-1. Terwijl iedereen op Wembley zich al opmaakte voor een verlenging, besliste Anthony Martial de wedstrijd diep in blessuretijd.„Dit is fantastisch voor de spelers en de fans”, reageerde Van Gaal na afloop.

Manchester United, dat in de finale op 21 mei Crystal Palace treft, won de FA Cup voor het laatst in 2004. Sinds de landstitel in 2013 won United geen prijzen meer. Dit seizoen haakte Van Gaal met zijn ploeg af in de titelstrijd en werd snel uitgeschakeld in de Europese competities. Volgens hardnekkige geruchten moet Van Gaal volgend seizoen plaatsmaken voor José Mourinho. Na het bereiken van de bekerfinale ontweek hij vragen daarover. „Ik kijk niet over dit seizoen heen. We leven in het heden.”

Voor Leicester City komt de eerste landstitel in de clubgeschiedenis ondertussen steeds dichterbij. De koploper van de Premier League won zondag op eigen veld met 4-0 van Swansea City. De voorsprong op Tottenham Hotspur, dat maandag nog speelt, is nu acht punten.

Geen Italianen bij Inter-Udinese

In Italië schreven Internazionale en Udinese geschiedenis door zonder Italiaanse spelers aan de aftrap te verschijnen. Het was de eerste keer in de Serie A dat bij een wedstrijd geen enkele Italiaan in de basis stond. Inter won met 3-1, dankzij Stevan Jovetic. De spits uit Montenegro maakte de eerste twee goals voor de ‘Nerazzurri’, invaller Éder tekende in blessuretijd voor de 3-1. Éder was een van de drie Italianen die inviel.

Paris Saint-Germain won voor het derde jaar op rij de Coupe de la Ligue. In de finale van het Franse bekertoernooi versloeg de landskampioen zaterdag Lille met 2-1. Ángel Di María maakte een kwartier voor tijd het winnende doelpunt. Zijn landgenoot Javier Pastore had ‘PSG’ kort voor rust op voorsprong gezet. Lille kwam aan het begin van de tweede helft langszij via Djibril Sidibe.

Suárez scoort weer vier keer

In Spanje maakten de drie titelkandidaten – FC Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid – geen fouten. Koploper Barcelona won zaterdag in Camp Nou met 6-0 van Sporting Gijón, dankzij vier goals van Luis Suárez. De spits uit Uruguay had vorige week tegen Deportivo La Coruña (0-8) ook al vier keer gescoord. Barcelona heeft evenveel punten als Atlético Madrid, dat Málaga met 1-0 versloeg, maar heeft een veel beter doelsaldo. Real Madrid (3-2 zege op Rayo Vallecano) volgt op één punt. (ANP)