Tienduizenden mensen bij huldiging Feyenoord Coolsingel

De huldiging was maandagmorgen omdat op die manier de stad zo min mogelijk belast zou worden.

Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Bekerwinnaar Feyenoord is maandagochtend op het bordes van het stadhuis aan de Rotterdamse Coolsingel gehuldigd. Tienduizenden supporters verzamelden zich voor het stadhuis. Zondagavond versloeg Feyenoord in de finale in de Kuip FC Utrecht met 2-1. De ploeg won na acht jaar weer een prijs.

Het was zo druk voor het bordes van het Stadhuis dat de politie de toegang vanaf het Stadhuisplein tot de Coolsingel een korte tijd moest afsluiten. De Coolsingel was daardoor alleen nog via de Meent en het Hofplein bereikbaar. Mensen die op de huldiging afkwamen konden preventief gefouilleerd worden door de politie, daarbij werd extra gelet op tassen en rugzakken. Op Twitter riep de politie daarom de supporters op om tassen thuis te laten.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo De #huldiging is afgelopen. Het was een groot feest, bedankt! Iedereen verlaat de #Coolsingel.

Tijdstip

Er was vooraf veel kritiek op het tijdstip van de huldiging, op maandagochtend om 11.30 uur. Volgens persbureau ANP was het doel daarvan om rellen te voorkomen. De gemeente laat in een reactie weten dat door de huldiging op maandag te houden de stad “het minst belast” zou worden, omdat de winkels dan pas om 13.00 uur opengaan. Om zondagavond kort na de overwinning de huldiging plaats te laten vinden, was volgens de gemeente geen optie, omdat het snel donker zou worden. Zondag werden 59 mensen aangehouden.

    • Maarten Back