Alle ‘foute’ Volkswagens van Nederlanders dit jaar hersteld

Alle 160.000 auto’s in Nederland die ‘sjoemelsoftware’ van Volkswagen bevatten, worden nog dit jaar gratis hersteld. Dat heeft de importeur van Volkswagen, Pon, dit weekend bekendgemaakt. Tweehonderd auto’s die voorzien waren van sjoemelsoftware en meer stikstofoxides uitstootten dan wettelijk was toegestaan, hebben inmiddels een software-update gekregen. Volgens Pon kan de update overal worden uitgevoerd en hoeven de rijders niet naar de garage. De monteurs kunnen ook langskomen. Over een schadevergoeding heeft Pon niets gemeld. Vorige week werd bekend dat Amerikaanse rijders van Volkswagen naast een software-update ook duizenden dollars schadevergoeding ontvangen. De software-updates moeten worden doorgevoerd bij EA189-dieselmotoren en die zitten in Volkswagens , Audi’s, Seats en Škoda’s. (NRC)