Oud-PVV’er Heemels ging van partijgeld naar Madonna

Naar eigen zeggen stal hij 175.000 euro, omdat hij geld nodig had voor zijn drank- en drugsverslaving.

Michael Heemels.
Michael Heemels. Foto Marcel van Hoorn / ANP

Michael Heemels, ex-fractievoorzitter van de PVV in Provinciale Staten van Limburg en voormalig woordvoerder van partijleider Geert Wilders, heeft het geld dat hij gestolen heeft uit de partijkas uitgegeven aan luxeartikelen. Zo telde Heemels onder meer negenhonderd euro neer voor kaartjes voor een concert van Madonna en kocht hij voor zevenhonderd euro aan verlovingsringen. Dat bevestigt waarnemend fractievoorzitter van de partij Robert Housmans, na berichtgeving van De Limburger.

Uit accountantsonderzoek in februari bleek dat Heemels vanaf 2011 175.000 euro gestolen heeft uit de partijkas. Naar eigen zeggen deed hij dat omdat hij geld nodig had voor zijn drank- en drugsverslaving. Nu blijkt dat Heemels het geld ook gebruikte om naar een concert van Madonna te gaan, verlovingsringen te kopen, verkeersboetes af te lossen en om een overnachting in het luxueuze Hotel Adlon in Berlijn te boeken. Daarnaast pinde hij ook nog tienduizenden euro’s aan cash met de bankpas en creditcard van de PVV.

De waarnemend fractievoorzitter Robert Housmans van de PVV laat tegenover 1Limburg weten dat de uitgaven van Heemels die hij met het gestolen geld deed “heel confronterend zijn”: “Heemels was niet alleen verslaafd, maar wilde ook de blitse jongen uithangen, het mannetje zijn.” Housmans deed kort na het opstappen van zijn voorganger aangifte wegens verduistering, oplichting en valsheid in geschrifte. Dat onderzoek loopt nog.

Terugbetalen

Vorige maand heeft de PVV-fractie een terugbetalingsvoorstel gedaan. Heemels liet aan de Limburgse politiek al weten dat hij het door hem gestolen bedrag terug wil terugbetalen. Het is onduidelijk hoe en waarvan.

    • Maarten Back