Miralem Sulejmani gedwarsboomd door kandidaat Doelpunt van het Jaar

Miralem Sulejmani speelt inmiddels voor de nummer twee van Zwitserland, en hij is terug. In elk geval voor even. Al kwam er ook een soort van Zlatan Ibrahimovic voorbij met een kandidaat voor Doelpunt van het Jaar.

Het was een weekend van uitersten. Zo kreeg Olivier Giroud, toch Frankrijks nummer 1 spits nu Karim Benzema persona non grata is, het voor elkaar om voor de negentiende keer in z’n afgelopen twintig wedstrijden niet te scoren. Ondertussen liet Luis Suárez z’n vijfde hattrick van 2016 noteren en daarmee ook z’n 28e doelpunt dit jaar.

Het was dit weekend tevens drie jaar geleden dat Robin van Persie met een van zijn beste goals Manchester United de weg richting de titel wees. Gisteravond scoorde hij voor Fenerbahçe in de Superlig, waar dit soort idiote dingen gebeuren.

3. Miralem Sulejmani (Young Boys)

Voor plek 3 in de Goal van het Weekend kreeg Sulejmani concurrentie van de afdeling Krullen in de Kruising: was getekend Adam Lallana (Liverpool) en Tchê Tchê (Audax). De betere pegels kwamen van Douglas Costa (Bayern München) en zonder twijfel Víctor Ayala (Lanús). Of die van Walace (Grêmio) natuurlijk. Op sentiment kiezen we toch maar voor Miralem Sulejmani:

2. Mubarak Wakaso (Las Palmas)

Wat een heerlijke goal van Wakaso. De Ghanees peert ‘m er heerlijk in tegen Espanyol; nota bene de club bij wie hij in één seizoen een lucratieve deal afdwong bij Rubin Kazan dat hem - oh wat een verrassing - inmiddels twee keer verhuurde. Wakaso bediende zichzelf dit weekend van een volley, zoals ook Rubén Neves (FC Porto) dat niet geheel onverdienstelijk deed. Maar dat loopje van Wakaso, het timen van de passen. Hij weet het.

1. Javi Gómez (UD Socuéllamos)

Het leek er lang op dat het kiezen van de Goal van het Weekend een tweestrijd zou opleveren tussen de heerlijke stiftballen uit de Major League Soccer. Giovanni Dos Santos (LA Galaxy) en Luciano Acosta (DC United) leken samen te gaan uitmaken wie deze maandagmorgen met de pet rond mocht gaan. Maar ja, dat was buiten het derde niveau in Spanje gerekend. Aldaar schaarde ene Javi Gómez zich ineens in een rijtje waarin ook Zlatan en een van de mooiste Champions League-goals ooit staan, zo oordeelde The Guardian zondagavond. “Metertje of 30? OK, dan doe ik dít.”

De Goal van het Weekend verschijnt elke maandag op nrc.nl. Inmiddels heeft de rubriek ook zijn eigen site.

    • Jules Seegers