Juventus kampioen van Italië na verlies Napoli

De ploeg uit Turijn heeft na het verlies van Napoli tegen AS Roma (0-1) een onoverbrugbare voorsprong.

De voetballers van Juventus namen zondagavond al een voorsprong op de feestvreugde na de overwinning op Fiorentina.
De voetballers van Juventus namen zondagavond al een voorsprong op de feestvreugde na de overwinning op Fiorentina. Foto Stefano Rellandini/Reuters

Juventus heeft voor het vijfde jaar op rij de titel in de Italiaanse Serie A weten te bemachtigen. Nadat de ploeg uit Turijn zondag uit bij Fiorentina al had gewonnen (2-1), zag het vandaag de enige overgebleven achtervolger Napoli verliezen bij AS Roma (0-1). Daarmee is de voorsprong van 12 punten met nog drie wedstrijden te spelen onoverbrugbaar geworden.

De Oude Dame, zoals de bijnaam van Juventus luidt, evenaart met de vijfde titel op rij een clubrecord uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Dankzij een reeks van 24 gewonnen wedstrijden uit de laatste 25 werd een dramatisch begin van het seizoen, waarin slechts één punt uit drie wedstrijden werd behaald, goedgemaakt.

Voor Napoli rest de troostprijs van rechtstreekse plaatsing voor de Champions League op plek twee. Daarvoor moet het de laatste drie wedstrijden van het seizoen wel AS Roma achter zich houden, dat slechts twee punten achter de ploeg uit Napels staat. Voor Juventus kan het seizoen nog mooier worden, als het de dubbel weet te pakken in de bekerfinale. Op 21 mei is AC Milan de tegenstander.

    • Sam de Voogt