Hoe His Royal Badness werd geëerd door The Boss (en vele anderen)

De Purple Rain-cover van Bruce Springsteen, die hij zaterdag tijdens een concert speelde, is gratis te downloaden.

Bruce Springsteen tijdens een eerder concert in Baltimore.
Bruce Springsteen tijdens een eerder concert in Baltimore. Foto Owen Sweeney / AP

Altijd als een bekende artiest overlijdt, zorgt dat voor een stortvloed aan reacties op social media. Ook van collega-artiesten. Maar soms gaat het verder dan een Twitter- of Facebookbericht en brengen beroemdheden een muzikaal eerbetoon.

In dit geval speelde Bruce Springsteen, ook bekend als The Boss, een van de bekendste nummers van Prince, alias His Royal Badness. En Bruce Springsteen maakte de cover die hij speelde tijdens een concert in het Barclays Center in New York gelijk ook gratis beschikbaar om te downloaden. Je kunt het nummer hieronder luisteren.

Lees ook ons in memoriam van Prince: Hij speelde, hij speelde en verdween

Maar Bruce Springsteen was zeker niet de enige die een tribute bracht aan de op 57-jarige leeftijd overleden Prince. Heel toepasselijk was de versie van de cast van de musical The Color Purple, die tijdens hun optreden ook Purple Rain ten gehore bracht, onder leiding van zangeres Jennifer Hudson.

Het Belgische duo 2ManyDJ’s maakte een wat minder reguliere cover en bewerkte de hit 1999 van Prince op hun eigen manier. Ze draaiden op Coachella, een muziekfestival in Californië.

En ook een ander popicoon deed een duit in het eerbetoonzakje. Stevie Wonder was te gast bij het CBS-programma This Morning en speelde solo een versie van Purple Rain. Het nummer duurde net iets minder dan twee minuten. Want zo’n eerbetoon is leuk, maar het blijft wel tv.