In beeld

Voor een dagje superheld, prinses of elvenkrijger

Dit weekend was bij Kasteel De Haar in Haarzuilens de lente-editie van Elfie, het grootste kostuumevenement van Europa. Ruim 25.000 liefhebbers van fantasy en science-fiction bezoeken het evenement, veel van hen in fantasievolle uitdossingen variërend van elfjes tot zombies en van ridders tot robots. Een impressie.
Een vrouw poseert voor kasteel De Haar in Haarzuilens.
Gino Kleisen
Ellen Verweij (62) en Friede Groenendijk (62). Friede: 'We zijn nichtjes van elkaar en komen al op het festival sinds 2000. Het is een andere wereld. Mensen zijn heel anders tegen elkaar, toleranter, positiever.' Ellen: 'Het is een beetje een sprookjeswereld en ik voel het kind in mij.' Beiden hebben ongeveer vier maanden aan hun kleding gewerkt.
Gino Kleisen
Het hertenkamp van Haarzuilens figureert op het Elfia Festival.
Gino Kleisen
Voor Joerg Bruin (54), een bioloog uit Duitsland, is het de eerste keer op het festival. 'Er heerst een vriendelijke sfeer, met allemaal verschillende takken van het verkleden. Piraten, manga, Star Wars fans... Ik kom zeker terug volgend jaar.'
Gino Kleisen
Lilly Forune (26) 'Ik heb een elvenkrijger-kostuum, gebaseerd op het videospelletje The Elder Scrolls. Het is mijn eerste keer op Elfia, cosplay doe ik al ongeveer vijf jaar. Het is fantastisch om die transformaties te ondergaan.'
Gino Kleisen
Iemand legt de laatste hand aan het kostuum van Rick Boer (27), leerkracht met een eigen bedrijfje in kostuums. Dit keer speelt hij de groene held 'Master Chief' uit het videospel Halo.
Gino Kleisen
Linda Wolbers (33) met haar dochter Isis (4) en Yara (1, in de kinderwagen). Het is voor ons een dagje uit om er uit te zien als prinsessen. Elk jaar hebben we een nieuwe outfit, dit jaar een combinatie van veel fantasy en een beetje achttiende eeuw. Het is hier kijken en bekeken worden, muziek luisteren en dansen!
Gino Kleisen
Een groep ridders op het Elfia Festival.
Gino Kleisen
Arunima Buettner (59) 'Dit is mijn derde keer. Ik geniet van de sfeer, de creativiteit, het kasteel, de ambiance en de oude bomen.'
Gino Kleisen
Paardenshowteam Epona maakte speciaal voor Elfia een show met een 'duister' karakter. De paarden zijn allemaal tinkers, 'met mooie manen en behang aan de benen.' zegt Mirjam Luijkx (31), de leider van het achttal. 'Het is heel gaaf om deze show te doen. Het heeft wel iets stoers en mysterieus. Normaal kleden we ons in blauwe jurkjes; nu heeft het een groter showgehalte omdat we zelf ook niet meer herkenbaar zijn. En al de mensen langs de kant zijn ook prachtig.'
Gino Kleisen
Een jongetje staat tussen de folkrockband Sassenachs, waar zijn vader deel van uit maakt.
Gino Kleisen
Een deelnemer van het Elfia Festival.
Gino Kleisen
Er werd ook elfachtig gedanst op het Elfia Festival.
Gino Kleisen