While you were sleeping... in the US

Charter Communications mag Time Warner Cable kopen

Wat gebeurde er in de Verenigde Staten terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft de overname van Time Warner Cable door Charter Communications goedgekeurd. Dat schrijft persbureau AP.

De koop krijgt wel enkele beperkingen opgelegd om concurrerende online videodiensten te beschermen. Zo mag de kabelaar mediabedrijven geen restricties opleggen welke content online gedeeld wordt en welke niet.

Met de overname wordt Charter de op één na grootste internetprovider en de op drie na grootste video-aanbieder van de Verenigde Staten. Charter is nu nog een middelgrote kabelaanbieder.

De Federal Communications Commissions (FCC), het overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor regelgeving met betrekking tot telecommunicatie, moet de overname ook nog goedkeuren, maar de FCC-voorzitter heeft binnen de organisatie al een opzet rondgestuurd waarin de deal goedgekeurd wordt. Verwacht wordt dat de FCC Charter zal verbieden consumenten meer te laten betalen voor datagebruik.

Een federale instantie die over regelgeving in Californië gaat buigt zich in mei over de koop.

Facebook ontwikkelt camera app

Facebook is bezig een camera app te ontwikkelen zodat gebruikers meer foto’s en video’s op de netwerksite gaan zetten. Dat meldt The Wall Street Journal.

De app zou erg lijken op Snapchat en biedt naast het nemen van foto’s en videos ook de mogelijkheid om live te streamen. Het project staat nog in de kinderschoenen en het is mogelijk dat de app nooit uitgebracht wordt.

Volgens de krant geeft het feit dat Facebook bezig is met een camera app aan dat het bedrijf zich zorgen maakt over het steeds passievere gebruik van de site. Veel gebruikers kijken een paar keer per dag op Facebook, maar veel minder van hen delen foto’s of videos, of updaten hun eigen status. Het zou binnen Facebook hoge prioriteit hebben om deze trend te keren.

Facebook probeerde gebruikers al eerder aan te zetten meer foto’s en video’s te delen via de apps Camera en Slingshot. Deze beide apps zijn wegens matige belangstelling niet meer beschikbaar.

SWIFT netwerk meerdere malen gehackt

SWIFT, het wereldwijde financiële netwerk dat duizenden banken dagelijks gebruiken om miljarden dollars over te schrijven, heeft maandag haar klanten gewaarschuwd dat er recentelijk een aantal ‘cyberincidenten’ hebben plaatsgevonden waarbij criminelen frauduleuze berichten over het systeem gestuurd hebben. Dat meldt Reuters.

De onregelmatigheden werden ontdekt toen er onderzoek gedaan werd naar de diefstal van 81 miljoen dollar van de rekening van de centrale bank van Bangladesh bij de New York Federal Reserve Bank in februari van dit jaar. Bij deze kraak werd de SWIFT software op de computers van de Bengaalse bank aangepast om bewijs van frauduleuze overschrijvingen te verbergen.

SWIFT heeft nu voor het eerst toegegeven dat de diefstal in New York niet op zichzelf staat maar dat er de afgelopen tijd bij meerdere financiële instellingen geld ontvreemd is. Het bedrijf wil niet zeggen om hoeveel instellingen het gaat, of hoeveel geld er verloren gegaan is.