De tafel van taal NPO 2, 19.55 20.25u.

De NTR heeft de smaak te pakken op het gebied van tv-quizzen. Kwam de omroep eerder dit jaar al met de aardige geschiedenisquiz Van alle tijden, nu is het tijd voor een quiz waar liefhebbers van Tien voor Taal waarschijnlijk blij mee zullen zijn. De komende vijf weken presenteert Margriet van der Linden De tafel van taal. De titel kan vrij letterlijk genomen worden: de teams – elk bestaande uit twee prominenten – spelen deze taalquiz aan een grote tafel. Ze krijgen vragen die zijn verdeeld over twaalf categorieën, van etymologie tot de herkomst van spreekwoorden. Tijdens de dagfinale moeten de deelnemers een rebus doen. In de eerste aflevering nemen striptekenaars Gerrit de Jager (De Familie Doorzon) en Jean-Marc van Tol (Fokke & Sukke) het op tegen weerman Marco Verhoef en nieuwslezeres Astrid Kersseboom van het NOS Journaal. Verder zien we deze week o.a. Hanneke Groenteman, Henk van Straten en Kim van Kooten. De twee best scorende teams van de eerste drie dagen spelen op donderdag in de halve finale. Daarna worden de winnende teamleden elkaars tegenstander in de weekfinale op vrijdag.