Poldernieuws

Dit schrijven andere media

AP Photo/Susan Montoya Bryan)

Dit zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media.

Amsterdamse Raad wil actie tegen trustkantoren

De Amsterdamse politiek wil maatregelen om te zorgen dat vanuit de Nederlandse hoofdstad minder belasting ontweken wordt. Dat meldt de Volkskrant.

Een meerderheid van de gemeenteraad (oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en de Partij voor de Dieren samen met coalitiepartij SP) dient vandaag een voorstel in. Het college van B&W moet zeven maatregelen invoeren om meer controle uit te oefenen op trustkantoren.

ING wil op eigen houtje aandelen kunnen uitgeven

ING heeft lef. De Nederlandse financiële instelling wil zonder dat aandeelhouders daar zeggenschap over hebben op ieder moment aandelen kunnen uitgeven. Dat staat volgens het Financieele Dagblad vandaag op de agenda van de aandeelhoudersvergadering.

ING eist dat de bank 50 procent nieuwe aandelen kan uitgeven. Het voorstel zal kritiek opleveren bij aandeelhouders. Door de uitgifte van nieuwe aandelen kan de prijs van bestaande aandelen dalen. ING zegt dat de maatregel nodig is om in crisistijd snel te kunnen handelen door nieuw kapitaal op te halen.

Nederlandse banken investeerden in  Russisch kolenbedrijf

In strijd met eerdere beloftes investeerde ING en Rabobank in een Russisch kolenbedrijf. De schrijft Het Parool op basis van een onderzoek van De Eerlijke Bankwijzer.

ING en Rabobank investeerden in SUEK, een mijnbouwer uit Rusland.