Olympisch kampioen Michel Mulder naar nieuwe ploeg

Na een dramatisch seizoen gaat Mulder iets nieuws proberen met coach Desly Hill.

Michel Mulder tijdens de teampresentatie van Team beslist.nl vorig seizoen. Foto Jeroen Jumelet/ANP

Michel Mulder, de regerend olympisch kampioen op de 500 meter schaatsen, stapt over naar een nieuwe ploeg. Na zeven jaar in de iSkate-ploeg van trainer Gerard van Velde te hebben gereden gaat hij nu samenwerken met skeelertrainer Desly Hill.

Twitter avatar muldermichel Michel Mulder Na 8 jaar samenwerking met Gerard v Velde en 7 jaar met Iskate ga ik een nieuw avontuur beginnen!

Daarmee scheiden de wegen van de schaatstweeling Michel en Ronald Mulder zich na twee jaar samen in dezelfde ploeg weer. Ronald Mulder maakte bekend juist te hebben bijgetekend bij Team Plantina, de nieuwe schaatsploeg van coaches Gianni Romme en Gerard van Velde die voortkomt uit Team beslist.nl en Team Continu.

Hill was vorig seizoen coach bij Team Stressless, waar onder meer ook Jan Blokhuijsen voor reed. Ook was ze bondcoach van de Nederlandse inline-skaters, de sport waarin de broers Mulder ook in actief zijn. Hill geldt als vertrouwenspersoon van de tweeling. Sponsor Stressless maakte eerder al bekend uit het schaatsen te stappen, dus zal de kersverse trainer-sportercombinatie op zoek moeten naar een nieuwe sponsor.

In zijn tijd onder Gerard van Velde won Mulder dus goud op de 500 meter in Sotsji. In Rusland won hij tevens brons op de 1.000 meter. Ook werd Mulder twee keer wereldkampioen sprint. Het afgelopen seizoen verliep echter dramatisch voor Mulder. Dankzij een vormcrisis en een haperende techniek werd hij slechts achtste op zijn favoriete afstand bij de NK afstanden. Daardoor plaatste hij zich niet voor de WK afstanden, en liep hij ook het WK sprint mis.

Lees meer over het mislukte seizoen van Mulder: Zelfs Michel Mulder zegt nu even ‘nee’
    • Sam de Voogt