Zestien aanhoudingen in Amsterdams drugsonderzoek

Ook in Groot-Brittanië zijn twee Nederlanders opgepakt. De Eindhovenaren smokkelden harddrugs per helikopter.

De Amsterdamse politie houdt in januari een Brit aan. Foto ANP

In het kader van een drugsonderzoek heeft de Amsterdamse politie vrijdag zestien mensen aangehouden. Dertien van hen werden opgepakt na een inval in café ’t Pleintje in stadsdeel Zuidoost. Drie anderen werden gearresteerd bij het doorzoeken van twee woningen in Diemen en de Bijlmer. Dat meldt de politie.

In de woning in Diemen werden soft- en harddrugs aangetroffen, evenals vier vuurwapens en 30.000 euro contant geld. In de woning in de Bijlmer werd 1.000 euro vals geld gevonden. Dure sieraden en een auto zijn in beslag genomen.

Drugshandel

De politie-actie werd uitgevoerd na een tip over mogelijke drugshandel in het café. Rond 14.00 uur vielen de agenten het gebouw binnen. De controle duurde ongeveer tot 17.45 uur. Naar aanleiding van deze inval doorzocht de politie diezelfde middag een woning in Diemen. Daar werd twee kilo harddrugs gevonden. Twee personen werden er aangehouden.

De arrestanten zijn dertien mannen en drie vrouwen in de leeftijd van 26 tot 66 jaar, aldus de politie. Zeven verdachten zijn inmiddels weer vrijgelaten. De anderen zitten nog vast op verdenking van het overtreden van de Opiumwet en de wet Wapens en munitie. Ze konden zich ook niet legitimeren.

Eindhovenaren opgepakt in Groot-Brittanië

Ook in Groot-Brittanië werden Nederlanders opgepakt in een drugszaak. In Surrey arresteerde de politie zaterdag twee Eindhovenaren die drugs uit België hadden gesmokkeld. De politie zag in Kent hoe uit een helikopter sporttassen werden gegooid. Daar bleek zestig kilo heroïne en veertig kilo cocaïne in te zitten. Ook de helikopter werd teruggevonden in Surrey.

Op verzoek van de Britse autoriteiten heeft de Nederlandse politie huiszoekingen verricht bij de twee Eindhovenaren. In een woning troffen rechercheurs een cocaïne-laboratorium aan. In het huis vond de politie ook een vuurwapen en drugs. In een andere woning lag ook een vuurwapen en 16.000 euro.

Het laboratorium was verstopt achter een spiegel in een sportzaaltje, laat de politie zien:

Twitter avatar woordvpolitieTA WoordvPolitie LE Op verzoek (toto beter) spiegelwand met achter spiegel, deur met verborgen ruimte. https://t.co/xkqdIlH0Dn
    • Menno Sedee