Weer

Tot dusver was april nog duidelijk zachter dan gemiddeld, maar dat beeld zal de komende week drastisch wijzigen. Er heeft zich namelijk een krachtig hogedrukgebied genesteld ten zuidwesten van IJsland, terwijl de luchtdruk boven Scandinavië en de Baltische staten laag is. Hier tussenin heeft zich een stevige stroming ingesteld uit noord tot noordwest, waarmee koude lucht wordt aangevoerd.

Zaterdagmiddag blijft de temperatuur steken op zo’n 9 graden en zien we een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Hier en daar valt er een bui, soms met hagel, maar de buien zijn nog niet zo talrijk en verdwijnen in de avond. In de vrij heldere lucht die volgt, koelt het af naar 0 tot 4 graden.

Zondag overdag leeft de buiigheid sterk op. Die buien gaan soms gepaard met hagel en onweer. Er zijn mogelijk zelfs een paar natte sneeuwvlokken te zien. Bij een matige tot krachtige noordwestenwind wordt het maximaal 8 a 9 graden. Tijdens een stevige bui is het, ook ’s middags, een aantal graden kouder. Het buiige en koude weer houdt na het weekend aan.