Aantal campers verdubbeld

Nederland was altijd het moederland van de caravan, maar campers zorgen voor steeds steviger concurrentie. Het aantal kampeerauto’s in Nederland is de afgelopen tien jaar nagenoeg verdubbeld, vooral met dank aan een vergrijzende bevolking met een goed gevulde bankrekening. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging Bovag en gegevens van de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer en Caravan Industrie (KCI).

Op 1 april stonden 97.407 campers geregistreerd. Eind 2006 waren dat er nog circa 50.000. De grote belangstelling voor kampeerauto’s is volgens Bovag vooral toe te wijzen aan oudere doelgroepen die na hun pensionering de vrijheid opzoeken. „De hypotheek is afgelost, er is een aardig centje gespaard, de kinderen zijn het huis uit en de zeeën van tijd worden gevuld met korte uitstapjes in eigen land en grote ontdekkingstochten door heel Europa”, meldt Bovag in een toelichting op de cijfers.

Dit weekeinde vindt op het Circuit Park Zandvoort de Camper Experience plaats. Duizenden mensen bivakkeren dan in bijna tweeduizend campers het hele weekend op de racebaan. (ANP)