Springruiter Michael Greeve blijft verrassen en verstevigt leiding op NK

Michael Greeve heeft vrijdag op het NK voor springruiters ook het tweede onderdeel gewonnen. Greeve zette met Whitney BB wederom de beste tijd neer en gaat zonder strafpunten naar de finale van zondag. Greeve had donderdag iedereen verrast door de eerste rubriek van het NK in Mierlo te winnen. De springruiter bleef toen als nummer één van de startlijst foutloos en zette bovendien een tijd neer waar iedereen zich op stuk beet. Vrijdag mochten Greeve en Whitney BB als laatste de ring in en herhaalden ze hun kunststukje van donderdag. Met 72,25 seconden was Greeve opnieuw de snelste. De strijd om de Nederlandse titels wordt zondag beslist in twee manches. Frank Schuttert staat kort achter Greeve tweede, Jur Vrieling derde. Titelverdediger Leopold van Asten duikelde met VDL Groep Zidane door een springfout naar de achttiende plek. (ANP)