Louis van Gaal met Man United naar finale FA Cup

Manchester United verslaat in de halve finale Everton in de blessuretijd: 2-1.

Aanvaller Anthony Martial juicht na zijn bevrijdende 2-1 in de blessuretijd.
Aanvaller Anthony Martial juicht na zijn bevrijdende 2-1 in de blessuretijd. Foto: AFP

Louis van Gaal heeft zaterdag met Manchester United de finale van de FA Cup bereikt. De ploeg van de Nederlandse manager versloeg Everton in de halve finale op Wembley met 2-1. Terwijl iedereen zich al opmaakte voor een verlenging, besliste Anthony Martial de wedstrijd diep in blessuretijd.

Bij Manchester United stonden de Nederlandse verdedigers Timothy Fosu-Mensah en Daley Blind in de basis, Memphis Depay bleef op de bank. Dankzij de winst op Everton kan Van Gaal een teleurstellend seizoen met zijn elftal toch nog afsluiten met een prijs. Manchester United speelt de finale van het belangrijkste Engelse bekertoernooi op 21 mei in hetzelfde stadion tegen Crystal Palace of Watford. Die ploegen staan zondag tegenover elkaar in Londen.

Eindoverwinning voor het laatst in 2004

De ‘Mancunians’ wonnen de FA Cup voor het laatst in 2004, toen nog met Ruud van Nistelrooij in de ploeg. Sinds 2013 heeft de prijzenkast van de Engelse recordkampioen geen uitbreiding meer gekregen. Dit seizoen kon de ploeg van Van Gaal zich opnieuw niet mengen in de strijd om de landstitel en bovendien werd United snel uitgeschakeld in de Europese competities.

Volgens aanhoudende geruchten moet Van Gaal, ondanks een doorlopend contract, na dit seizoen vertrekken op Old Trafford. Hij kan dat echter zomaar doen met de FA Cup op zak.

(ANP)