Luiten handhaaft zich in top

Joost Luiten heeft zich op de tweede dag van het golftoernooi in het Chinese Shenzhen, dat meetelt voor de Europese Tour, in de top van het klassement gehandhaafd. De dertigjarige Nederlander ging vrijdag rond in 66 slagen. Daarmee bleef hij zes slagen onder de baannorm. Luiten had donderdag voor zijn eerste omloop 68 slagen nodig. Met een score van 134 slagen staat hij in het voorlopige klassement tweede; drie slagen achter de Zuid-Koreaan Lee Soo-min. Die ging vrijdag rond in 65 slagen en staat op een totaal van 131. Het toernooi had opnieuw te lijden onder slecht weer. De spelers moesten twee keer naar binnen wegens naderend onweer. Op de eerste dag konden niet alle golfers hun openingsronde voltooien door de zware omstandigheden. Ook de tweede ronde konden veel spelers vrijdag niet afmaken of zelfs beginnen. Ondanks de urenlange vertraging wist Luiten zijn concentratie vrijdag vast te houden. Hij produceerde een eagle, zes birdies en twee bogeys. (ANP, NRC)