Dertien doden bij schietpartijen in Ohio en Georgia

In Georgia is de vermoedelijke dader dood gevonden, maar in Ohio is deze waarschijnlijk nog op de vlucht.

Verslaggevers bevragen de politie vlak bij plaats delict in Pike County, Ohio.
Verslaggevers bevragen de politie vlak bij plaats delict in Pike County, Ohio. Foto John Minchillo / AP

Bij meerdere schietpartijen in de Amerikaanse staten Ohio en Georgia zijn vrijdag in totaal dertien mensen om het leven gekomen. Dat melden Amerikaanse media.

In het noordoosten Georgia zijn vrijdagavond vijf mensen gedood in twee gerelateerde schietpartijen. Twee vonden de dood in Appling, een derde overleed in het ziekenhuis aan verwondingen. Twee anderen werden ruim een kilometer verder doodgeschoten.

De vermoedelijke schutter is later die nacht dood gevonden. Het lichaam van de vijftigjarige Wayne Anthony Hawes werd in zijn eigen huis gevonden. Hij heeft zich waarschijnlijk zelf doodgeschoten. Volgens de politie zijn sommige slachtoffers familie van de vrouw van de schutter.

Ohio

Eerder op de dag werden acht mensen van dezelfde familie in de staat Ohio neergeschoten op vier verschillende locaties. Alle slachtoffers, zeven volwassenen en een zestienjarige jongen, werden in het hoofd geschoten. Twee kinderen en een baby hebben het familiedrama overleefd.

Volgens de politie lijkt het er niet op dat een slachtoffer zichzelf heeft doodgeschoten, dus ten minste één dader is nog op de vlucht. Omwonenden zijn gewaarschuwd dat de dader gewapend en gevaaarlijk is.

    • Menno Sedee