In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten.)
Chinese soldaten marcheren tijdens de militaire parade, georganiseerd om het 70-jarige einde van de Tweede Wereldoorlog te vieren in Beijing, China.
Reuters/Damir Sagolj
Carl Edwards, Nascar-coureur van team Comcast Business Toyota viert zijn overwinning in de Sprint Cup Series.
Matt Sullivan/Getty Images/AFP
Klimmers bestijgen de ‘Col de Riedmatten’ en de ‘Col de Tsena Refien’, tijdense de Glacier Patrol-race in Arolla, Zwitserland. Deze klimwedstrijd, georganiseerd door het Zwitserse leger gaat van Zermatt naar Verbier. Het gaat om een afstand van 53 kilometer, die per voet en ski wordt afgelegd.
Anthony Anex/Keystone via AP
Maria Victoria (89), wordt getroost door haar dochter in Estancia Las Palmas, Ecuador. Haar huis stortte in nadat er een pilaar op haar huis viel door de zware aardbeving van afgelopen week.
AP / Rodrigo Abd
Een man kruipt door een scheur nadat hij foto’s heeft gemaakt bij een ingestort deel van de snelweg in Chacras, Ecuador.
AP / Rodrigo Abd
Bouwvakkers geven het standbeeld van koning Sejong een voorjaarsschoonmaak in Gwangwamun Plaza, Seoul, Zuid-Korea.
AP/Ahn Young-joon
Volle maan gezien bij de vuurtoren van Westerhever, Duitsland.
Daniel Reinhardt/dpa via AP
De Spaanse matador Javier Castano steekt een zwaard in de schouder van een stier. De doodssteek wordt de 'estocada' genoemd en moet via de schouderbladen het hart van de stier doorboren.
Reuters/Marcelo del Pozo
Leden van de Samaritaanse gemeenschap kijken naar een rituele offer op de berg Grizim uitkijkend op de westoever van Nablus, Palestina.
AP/Majdi Mohammed
Een gymnast tijdens een trainingssessie in de Rio Olympic Arena, Brazilië.
AP/Felipe Dana
De schaduw van een jongen die in de Ganges springt, in Calcutta, India.
Reuters/Rupak De Chowdhuri
Kinderen spelen op een verlaten straaljager in Juba, Zuid-Sudan.
AFP / Carl de Souza
Prins Charles, koningin Elizabeth II, prins George en prins William poseren voor postzegels in Buckingham Palace. Deze week werd Queen Elizabeth negentig jaar.
Ranald Mackechnie/Royal Mail/ AFP
Een familie rust in Bahia de Caraquez na de aardbeving in Ecuador.
Reuters/Henry Romero
Een brandende stapel van 2.000 slagtanden en bewerkte producten van ivoor in het Palais de Congres in Yaounde, Kameroen.
AP/Andrew Harnik
Een Syrische vluchteling probeert adem te halen in een menigte die geregistreerd wil worden op het Griekse eiland Kos, op 12 augustus 2015. Reuters en The New York Times wonnen de Pullitzer Prize voor fotografie met hun serie over de vluchtelingencrisis in Europa.
Reuters/Alkis Konstantinidis
Annika Beck serveert in haar partij tegen Camila Georgi tijdens het WTA-toernooi van Stuttgart.
Marijan Murat via AP
Gelovigen hangen zichzelf op met metalen haken tijdens een religieuze processie gewijd aan de godin Mariamman in Mumbai, India.
Reuters/Shailesh Andrade
Een huilende man wandelt met het portret van zijn moeder, die omkwam bij de aardbeving in Mashiki, Japan.
AFP / Kazuhori Nogi