SC Cambuur schiet weinig op met gelijkspel tegen Willem II

SC Cambuur is donderdagavond weinig opgeschoten met een gelijkspel (1-1) in het degradatieduel tegen Willem II. Door de puntendeling is de achterstand van de Friezen op De Graafschap, met nog twee wedstrijden te gaan vier punten.

Cambuur moest in Leeuwarden winnen van Willem II om nog kans te maken op lijfsbehoud, maar de Friezen kenden een zeer onfortuinlijke eerste helft. Liefst drie spelers moesten met blessures voortijdig naar de kant. Na het wegvallen van Martijn van der Laan, Jergé Hoefdraad en Kevin van Veen was Cambuur al na 41 minuten door zijn wissels heen. De ploeg nam dankzij Jamiro Monteiro nog wel de leiding tegen Willem II, dat ook nog in gevecht is tegen degradatie. Maar kort daarna maakte Jordens Peters alweer gelijk namens de Brabanders. Willem II passeerde Excelsior op de ranglijst.

In Den Haag nestelde AZ zich weer alleen op de vierde plaats van de eredivisie. De ploeg won met 2-1 bij ADO, door goals van Dabney dos Santos en Markus Henriksen. Tussendoor scoorde Tom Beugelsdijk de gelijkmaker voor ADO, dat elfde staat.

AZ staat met 53 punten nog vier punten achter op nummer drie Feyenoord. Als de Rotterdammers zondag de beker winnen en derde blijven in de competitie, ontloopt de club die als vierde eindigt de play-offs en plaatst zich direct voor de Europa League. (NRC, ANP)